Οργανωθείτε για ένα επαγγελματικό ταξίδι

May 12, 2016

business_tripΟργανωθείτε για ένα επαγγελματικό ταξίδι

Σήμερα το να ταξιδεύεις καθημερινά σε μια άλλη χώρα έχει γίνει ρουτίνα κάθε επιχειρηματία και κάθε εταιρείας. Για να έχετε ένα απόλυτα επιτυχημένο επαγγελματικό ταξίδι, είναι πολύ σημαντικό να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Εδώ είναι μια μικρή λίστα ελέγχου που θα σας βοηθήσει από την αρχή του ταξιδιού και τα αεροπορικά εισιτήρια μέχρι να φτάσετε στο ξενοδοχείο προορισμού

Προγραμματίστε διαμονή και μεταφορά

Το πιο σημαντικό πράγμα μετά την κράτηση για τα αεροπορικά είναι να οργανώσετε την διαμονή και την μεταφορά σας όσο θα βρίσκεστε στην ξένη χώρα. Θα πρέπει να σκεφτείτε πως θα φτάσετε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και από εκεί στο χώρο όπου θα γίνονται τα ραντεβού σας. Θα νοικιάσετε αυτοκίνητο ή θα μετακινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Στη συνέχεια θα πρέπει να εξετάσετε όλα τα διαθέσιμα επαγγελματικά ξενοδοχεία – σας προτείνουμε το ξενοδοχείο σας να είναι σχετικά κοντά με τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

Προγραμματισμός του ταξιδιού

Όταν ταξιδεύετε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων. Σημειώστε σε ένα χαρτί από την αρχή μέχρι το τέλος το ταξίδι. Την κράτηση για τα αεροπορικά εισιτήρια, τα νούμερα της κράτησης, το που θα μένετε, πως θα μετακινήστε, τα τηλέφωνα των συνεργατών σας στην χώρα που πάτε,κ.ο.κ. Σίγουρα θα χρειατεί να παρεκλίνετε από το πρόγραμμα που έχετε φτιάξει αλλά όσο πιο πιστά το τηρείτε τόσο καλύτερα για εσάς. Αναθέστε στον εαυτό σας τα καθήκοντα που πρέπει να τελειώσετε μέχρι να γυρίσετε πίσω και προσπαθήστε να καλύψετε όλες τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Επίσης διευθετήστε πριν την αναχώρηση όλες τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο.

Τακτοποιήστε και μαζέψτε όλα τα έγγραφά σας.

Μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια που θα πρέπει να έχετε είτε σε εκτυπωμένη μορφή είτε στο κινητό σας ως εφαρμογή και qr code, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα ταξιδιωτικά έγγραφα(ταυτότητα-διαβατήριο), τα χαρτιά του ξενοδοχείου καθώς και την άδεια οδήγησής σας.

Λίστα ελέγχου

Γράψετε όλα τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας έτσι ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα. Στη βιασύνη σας μπορεί να ξεχάσετε αρκετά σημαντικά πράγματα. Αρχίστε να μαζεύετε τα πράγματα στη βαλίτσα το αργότερο 48 ώρες πριν την πτήση σας. Εαν ταξιδεύετε συχνά καλό είναι να έχετε μια βαλίτσα ταξιδιού όπου μέσα θα περιέχει κάποια βασικά πράγματα όπως οδοντόβουρτσα, σαμπουάν,αντίγραφο από τα έγγραφά σας,κ.ο.κ.

Εν ολίγοις εαν έχετε προετοιμαστεί καλά για ένα επαγγελματικό ταξίδι στη συνεχεία μπορείτε εύκολα να το διασκεδάσετε και να γίνει ένα πετυχημένο ταξίδι. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα χάσετε!