Αρχική
ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΛΕΜΗ
Αντικείμενο Επιχείρησης: ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Επάγγελμα: Παραγωγός
Διεύθυνση:
Παλαιοπαναγια
Σπαρτη, PP 23054
Greece
Τηλέφωνο:
6984801583
Fax: 2731036263
Λίγα λόγια για την επιχείρηση μας:

Εκεί που η παράδοση συναντά την φύση και εκεί που το «Αγάπη για την Φύση, Υγεία στη Ζωή» από τρόπος ζωής και σκέψης γίνεται όραμα, συναντάμε την αρχή μιας διαδρομής, της δικής μας διαδρομής στα βιολογικά προϊόντα . Βασική επιδίωξη μας ήταν να προσφέρουμε στη φύση αυτά που μας είχε δώσει απλόχερα, συνάμα όμως αποτελούσε και μια πρόκληση να φύγουμε από τα καθιερωμένα της εποχής. Από το έτος 1997, κιόλας , όταν πολλοί αδιαφορούσαν ή απλά αγνοούσαν την προοπτική βιολογικής καλλιέργειας , οι εκτάσεις της οικογένειας Γκολέμη πιστοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πιστοποίησης ΔΗΩ.
Στη σκιά του ξακουστού για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας του, Ταϋγέτου, μόλις 11 χλμ από την πόλη της Σπάρτης, στο χωριό Παλαιοπαναγιά εκτείνεται το «Κτήμα Γκολέμη» στο οποίο καλλιεργούνται 250 στρέμματα έκτων οποίων τα 120 αποτελούν ένα ενιαίο κομμάτι. Σε μια περιοχή έμβλημα της βιοποικιλότητας που συνδυάζει κάμπο(300μ. ύψος) και βουνό(μέχρι και 2407μ.) , δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε έμφαση στην σπουδαιότητα της ποικιλίας των καλλιεργειών. Εσπεριδοειδή , Ελιές , τόσο καλοκαιρινά όσο και χειμερινά Κηπευτικά , Κάστανα και Καρύδια συνθέτουν το σκηνικό της παραγωγής.

Βραβεία
2011 :
1.Το καλύτερο Βιολογικό Αγρόκτημα στην Ελλάδα (Βραβεία Ποιότητας
Γαστρονόμος)
2.Πρασινο Προϊόν (Πολυέκθεση Γεύσεις & Ζωή)

Προϊόντα
Πορτοκάλια σε 6 ποικιλίες “Navelina” , “Newhol” , “Merlin” , “Salustiana” , “Valencia” και “Tamorο” . Τα Μανταρίνια σε 5 ποικιλίες “Glaouzelina”, “Clementine” , “Nova” , “Page” και “Encore” , Grapefruits ποικιλίας “Red” , το Πέργαμο και τα Λεμόνια , Τομάτα,Αγγουρι,Πιπερια,Μελιτζανα, Φραουλες, Καρπούζι, Πεπόνι, Φασόλι, Μπάμια, Κρεμμύδι , Σκόρδο , Πατάτα , Κολοκύθα , Κολοκύθι και Αραβόσιτο(Pop-Corn), Λάχανο , το Μαρούλι , το Κουνουπίδι και το Μπρόκολο .Ελιες Καλαμων,Ελιες Αθηνολιες κ' ΦΥΣΙΚΑ ελαιολαδο.
Όρνιθες ελευθέρας βοσκής τόσο για κατανάλωση όσο και για την παραγωγή Αβγών αλλά και Γαλοπούλες.

X
Φόρτωση