Αρχική
Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"
Αντικείμενο Επιχείρησης: Kαλλιέργειες φασολιών
Επάγγελμα: Επιχείρηση
Διεύθυνση:
Λαιμός Φλώρινας
Φλώρινα, WM 53077
Greece
Τηλέφωνο:
23850 51855
Fax: 23850 51856
Ιστοσελίδα Επιχείρησης: http://www.prespabeans.gr/gr/syn_fasolia.html
Λίγα λόγια για την επιχείρηση μας:

Για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του προϊόντος της περιοχής, μια ομάδα παραγωγών της περιοχής ίδρυσε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ». Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» αριθμεί 26 μέλη με ποσοστό πάνω από το 50% της παραγωγής των φασολιών Πρεσπών. Η βασική αιτία για τη δημιουργία του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» προέκυψε από σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην διάθεση της παραγωγής των φασολιών Πρεσπών στην εγχώρια αγορά το 2003, αφού μεγάλη ποσότητα φασολιών Πρεσπών παρέμεινε αδιάθετη.

Τα φασόλια Πρεσπών αποτελούν παραδοσιακό προϊόν της περιοχής. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, ενώ ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους που οφείλεται στον τόπο αλλά και στον τρόπο παραγωγής τους. Έχουν χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε). Επιπλέον, η καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών έχει ενταχθεί στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον έτσι ώστε να παράγονται προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές των φασολιών Πρεσπών.

Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των φασολιών των Πρεσπών. Επιπλέον, ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» συμβάλλει στην συνεργασία των μελών του για την ανάπτυξη και προαγωγή τους. Τα μέλη του συνεταιρισμού αναπτύσσουν δραστηριότητες για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία των φασολιών των Πρεσπών. Επιπλέον, για την καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας στα φασόλια Πρεσπών εφαρμόζεται Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον. Τέλος, τηρείται το πρότυπο ISO 9001:2000 που διασφαλίζει και βελτιώνει την ποιότητα των φασολιών Πρεσπών αλλά και το πρότυπο ISO 22000:2005 για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων.

X
Φόρτωση